Over ons

Dynamo Architecten
De eerste samenwerking van oprichters Edo Keijzer en Peter de Bruin in juni 1992 heeft plaats gevonden in het Bauhaus  te Dessau. “Gegründetin het voormalige Oost-Duitsland  vonden zij het internationale woord “Dynamo” een passende naam voor het buro. Niet statisch, maar een naam die ook beweging, energieomvormend en voorwaarts inhoudt !

Procesarchitectuur
In onze beleving is het ontwerpproces; de architectuur (dynamo) en het plan; het product (stroom). Het ontwikkelen van het ontwerp in de tijd is het rijpingsproces. Dit stappenplan is nodig om van het idee een volwaardig product te kunnen maken. 
Dynamo Architecten is thans werkzaam in de zorg-, restauratie-, renovatie-, woningbouw- en utiliteitssector. Ons uitgangspunt hierin is de dynamiek tussen opdrachtgever , adviseurs en architect. Juist deze samenwerking (gesloten kring) brengt zowel het voorbereidingsproces, als het eindproduct op een hoger nivo (stroom gaat vloeien). Een helder en inzichtelijk voorbereidingsproces geeft de opdrachtgever de maximale invloed op zijn of haar project. Onze technische achtergrond en ervaring maken de vertaalslag tussen architectuur en product tot een eenduidige voortzetting van het proces.

Dynamo verzorgt u plan van initiatief tot en met de oplevering. Als bouwmeesters leveren wij behalve tekenwerk ook de bijbehorende calculaties, bestekken en directievoering tijdens de bouw. Hierdoor wordt het omzetten van proces naar product optimaal.

Logo : 
“Een dynamo of generator bevat de volgende twee onderdelen : 
de stator, het stilstaande deel
de rotor , het draaiende deel.”(1) 
Het logo staat voor een abstracte dynamo: “square” stator en die verdraaide rotor.
De burokleuren geel / zwart zijn gekozen als eenheid in tegentonen. Samen zijn zij signaalkleuren die zorgen dat onze plannen onderaan de stapel toch bovenop liggen.

De Nieuwe Winkel :
De Dynamo’s hebben hun inboedel verplaatst van de Deken Roesstraat naar de Voorstraat 87 te Utrecht. Na 7,5 jaar jongensschool is het tijd voor een vervolg elders.
Een nieuwe inspirerende plek die het architectenburo plaatst waar het wat ons betreft hoort : midden in de maatschappij die we van kleur en vorm voorzien.
Vanaf 2007 is het 6-koppige Dynamo Team te bezichtigen op etalagenivo in de Utrechtse binnenstad.

(1) Bron : “Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.”