0467F3- Hof van Cartesius, Utrecht

Genomineerd voor de Rietveldprijs 2020– Publieksprijs gewonnen!

Zie ook de publicatie in Bouwwereld

Circulair Bouwen  Bedrijfsgebouw van 2450m2 BVO.  Kwaliteitsbouw met lage milieu- belasting door middel van hergebruik, alternatieve bouwelementen, donors-constructies en B-keuze materialen. Er is plaats voor verschillende huurders van web-masters tot bierbrouwers en natuurlijk een  2e hands- bouwmateriaalhandel. 6 gebouwen zijn gesitueerd rondom een gezamenlijk hof. Daarin is ruimte voor ontmoeten, urban-gardening en wateropslag. De gevels worden ingezet als verticale tuinen. Een aantal start-ups gebruikten deze ingrediënten in hun eindproducten. 

( English ) – Hof van Cartesius, Utrecht / Circular Building / Commercial building of 2500m2 GFA. 

Quality construction with a low environmental impact through re-use, alternative building elements, donor structures and B-choice materials. There is room for various tenants from web masters to beer brewers and of course a second hand building material Baumarkt. Six buildings are situated around a shared court. There is room for meeting, urban gardening and water storage. The facades are used as vertical gardens. Some start-ups will use the garden for growing their ingredients. The sustainable installations of heat pumps powered by PV solar cells have already proven themselves in a previous project.

                       

Opdracht                       

Bedrijfsverzamelgebouw / Industriegebouw

Opdrachtgever              

 Hof van Cartesius, Utrecht

Huurder                         

Divers

Ontwerp/ architect          

Dynamo Architecten, Utrecht

Constructeur                  

IMD raadgevende ingenieurs , Rotterdam

Aannemer, Bouw          

 TTimmerwerk, Zeist

Directievoering               

Willem Zaat BV, Utrecht