0482-Keukengebouw Puur Culinair

Voor Amarant hebben we een ontwerp gemaakt voor een nieuwe groot-keuken.

De bestaande keukenvoorziening voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Energieverspillend, milieuvervuilende koelmiddelen, en bouwkundige slijtage en de ambities qua maaltijd bereiding gaven aanleiding tot een haalbaarheidsonderzoek.

Naar aanleiding van het haalbaarheidsonderzoek heeft de Raad van Bestuur besloten om een nieuw gebouw te ontwikkelen.

Dynamo Architecten heeft in 2022/2023 op basis van een programma van eisen een nieuw gebouw ontworpen dat past binnen de nieuwbouw ambities voor het Daniël de Brouwerpark te Tilburg en geschikt is voor de productie van 2100 maaltijden per productiedag.  

De indeling van het gebouw is zo bedacht dat het proces van voedselbereiding gevolgd wordt rekening houdend met de eisen van regelgeving voor voedselbereiding en HACCP normen en optimale logistiek. Extra uitdaging daarbij was om de mogelijkheid tot dagbesteding voor cliënten van Amarant te realiseren in het ontwerp.

De keuken is voor een gedeelte zelfvoorzienend, door de introductie van een voedselbos en kweek-kas. Het gebouw zal als energie-neutraal gebouw opgeleverd worden. 

Het product kan getoond en bereid worden in de food-experience waar een aantal kookopstelling staan zoals deze in de woonvoorzieningen worden gefaciliteerd.

BVO: 1622 m2

Uitvoering: 2025

Opdrachtgever: Amarant, Tilburg

Adviseur keukens: HTC advies

Adviseur W/E installaties: Sweegers & de Bruin.