0482-Keukengebouw Puur Culinair

Voor Amarant hebben we plannen gemaakt voor een nieuwe groot-keuken.

De bestaande keukenvoorziening voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Energieverspillend, milieuvervuilende koelmiddelen, en bouwkundige slijtage en ambities qua maaltijd bereiding gaven aanleiding tot een haalbaarheidsonderzoek.

Naar aanleiding van het haalbaarheidsonderzoek heeft de Raad van Bestuur besloten om een nieuw gebouw te ontwikkelen.

Dynamo Architecten heeft in 2022/2023 op basis van een programma van eisen een nieuw gebouw ontworpen dat past binnen de nieuwbouw ambities voor het Daniël de Brouwerpark te Tilburg en geschikt is voor 2100 per productiedag.  

De indeling van het ontwerp is zo bedacht dat het proces van voedselbereiding gevolgd wordt rekening houdend met de eisen van regelgeving voor voedselbereiding en HACCP normen en goede logistieke invulling. Extra uitdaging was daarin om de mogelijkheid tot dagbesteding voor cliënten van Amarant te realiseren.

De keuken is voor een gedeelte zelfvoorzienend door de introductie van een voedselbos en kweek-kas. 

Het product kan getoond en bereid worden in de  food-experience waar een aantal kookopstelling staan zoals deze in de woonvoorzieningen worden gefaciliteerd.

BVO: 1622 m2

Uitvoering: 2025

Opdrachtgever: Amarant, Tilburg

Adviseur keukens: HTC advies

Adviseur W/E installaties: Sweegers & de Bruin.