0439-Microwoningen

In 2018 hebben we de verkaveling ontworpen voor de eerste 10 micro-woningen op het terrein van Amarant in Tilburg met een uitbreidingsmogelijkheid voor 4 extra woningen in de toekomst. 

De micro-woningen zijn voor cliënten de tussenstap naar zelfstandig wonen in de wijk. Die in deze woningen nog in een beschutte context kunnen wonen.

Woningen

De woningen bestaand uit 3 units van 3,8 x3,8 meter die in de fabriek gebouwd worden en op de bouwplaats aan elkaar gekoppeld worden. 

In de woning bevindt zich een slaapkamer, woonkamer/keuken, wasmachine bergruimte, doucheruimte en toilet.

Stedenbouw

Stedenbouwkundig zijn de 10 woningen geordend langs een straat van betonplaten en graskeien van waaruit elke woning ontsloten worden.

Regenwater wordt opgevangen in de Wadi.

In het hart van de straat bevindt zich een boomspiegelbank en moestuin.  Twee bestaande eiken zijn blijven staan om een meer natuurlijke omgeving te creëren en de lange straat te breken, twee woningen zijn 3,3 meter teruggeplaatst om dit effect te versterken.

Verwarming

De woning zijn voorzien van een lucht-lucht warmtepomp en pv panelen, die zorgen voor een 0 energie woning (Nul op de Meter).

De woningen zijn gefundeerd op stalen schroefpalen.

In 2022 zijn er 3 nieuwe woningen aangekocht en geplaatst op de gereserveerde plekken, zodoende is de woonstraat nu compleet en de bewoners wonen er naar tevredenheid.